3 daags voetbalkamp met wedstrijdbezoek – Schalke auf Tournee

Train als een Schalke 04 speler en bezoek een wedstrijd van Schalke 04 tijdens het 3-daagse voetbalkamp!

Schalke auf Tournee voetbal 3-daagse

Tijdens de voetbal 3-daagse wordt de club de eerste dag omgetoverd tot een echte FC Schalke 04-trainingslocatie. Er worden dribbel-, pass- en schietoefeningen getraind en je gaat verschillende voetbaltesten uitvoeren.

 • Hoe sterk ben jij aan de bal?
 • Hoe bewegelijk ben jij?
 • Hoe goed kun jij schieten?

Onder de begeleiding van gecertificeerde trainers ga je de meest fantastische voetbaldagen beleven en je voetbaltalent verder ontwikkelen.

Ook ga je in de maand na de voetbaldagen een wedstrijd bezoeken van FC Schalke 04. De wedstrijd wordt zodra het speelschema voor het seizoen 2018/2019 definitief is (begin augustus) bekend gemaakt.

De eerste dag

De dag start om 08.45 uur. Je wordt samen met je ouders/verzorgers ontvangen in de kantine van de club. Na het openingswoord ga je naar de kleedkamer waar je officiële FC Schalke 04 voetbalshirt voor je klaar hangt. Na het omkleden ga je onder luid applaus van alle aanwezigen het veld op en gaat de dag echt beginnen!

Ochtendtraining
Bij FC Schalke 04 is het belangrijk dat je zoveel mogelijk met de bal doet. Tijdens de ochtendtraining ga je bezig met dribbel-, pass- en schietoefeningen. Aan het einde van de ochtendtraining staat de lunch voor je klaar en ga je genieten van een gezonde maaltijd.

Middagtraining
Na de lunch ga je weer trainen. Er worden verschillende voetbaltesten bij jou afgenomen en je sluit de dag af met wedstrijdvormen. Het moment om te laten zien hoeveel jij die dag hebt geleerd! De dag wordt vervolgens gezamenlijk afgesloten en krijg jij je eigen officiële FC Schalke 04 certificaat waarmee je kunt bewijzen dat jij bij deze gave voetbaldagen hebt getraind!

De tweede dag

De tweede dag zal starten om 09.30 uur. We verzamelen in de kantine van de club om vervolgens gezamenlijk naar de kleedkamers te lopen. Na een korte teambespreking ga je het veld op en zal de 2e trainingsdag starten.

Ochtendtraining
Tijdens de ochtendtraining ga je verder met het oefenen van verschillende dribbel-, pass- en schietoefeningen. Aan het einde van de ochtendtraining zal er weer samen worden genoten van de gezonde lunch en kun je elkaar de toffe selfies laten zien van het stadionbezoek.

Middagtraining
Dan is het zover, de middagtraining. Tijd om de laatste puntjes op de i te zetten en te laten zien hoe goed je bent geworden. De wedstrijdvormen gaan beginnen en het publiek stroomt langzaam maar zeker toe. Het moment om alle aanwezigen te laten zien hoeveel jij de afgelopen dagen hebt geleerd! Vervolgens zal er gezamenlijk worden afgesloten en zul jij je eigen officiële FC Schalke 04 certificaat ontvangen waarmee je kunt bewijzen dat jij bij deze gave voetbaldagen was!

Het stadionbezoek

Intro

Aan de hand van je vader of opa stap je de touringcar in die al klaarstaat op de parkeerplaats. Vandaag is het zover, jij gaat naar een wedstrijd van FC Schalke 04. In de bus voel je de spanning al langzaam opkomen. Hoe zou zo`n wedstrijd in de Veltins Arena eruit zien?

Tijdens de busreis worden er flink wat liederen gezongen en iedereen kijkt reikhalzend uit naar de wedstrijd. Na een lange reis is het zover. Je bent er! Je stapt uit en loopt naar het stadion die je in de verte al ziet liggen. De lichtwolken van de stadionmasten wijzen je de weg in het donker. De geur van braadworsten komt op je af en het gezang van de fans wordt steeds hoorbaarder.

Dan loop je het stadionpoortje door en denkt bij jezelf: ‘het gaat beginnen’. Terwijl je zenuwachtig de trap omhoog gaat pak je de hand van je vader of moeder nog wat steviger vast. Jullie lopen samen naar het goede tribunedeel en dan loop je door de tunnel. Daar ligt hij dan. Het groene biljartlaken waar de spelers klaarstaan om de show te beginnen. Een orkaan van geluid komt je tegemoet terwijl de scheidrechter fluit voor het begin van de wedstrijd. Het is zover, de eerste keer naar een wedstrijd van FC Schalke 04 is begonnen.

Het stadionbezoek

Stadions hebben een magische aantrekkingskracht. Die eerste keer naar FC Schalke 04 maakt een onuitwisbare indruk. Jij hebt nu de unieke kans om samen met je vader, opa, broertje of teamgenootjes een wedstrijd van FC Schalke 04 te bezoeken. Wil je met meerdere mensen komen? Dan kun je dit aangeven op het aanmeldformulier.

*Tijdens het wedstrijdbezoek zal er ook begeleiding aanwezig zijn vanuit Schalke auf Tournee.

De wedstrijd

Indien het definitieve speelschema voor het voetbalseizoen 2018/2019 bekend is gemaakt wordt de wedstrijd waar je naar toe gaat gecommuniceerd. Het wedstrijdbezoek zal plaatsvinden in november of december.

Kosten

De kosten voor de voetbal 3- daagse bedragen €189,99,-. De prijs is inclusief een officieel FC Schalke 04 voetbalshirt, een certificaat met bewijs van deelname en een wedstrijdbezoek. Wil je samen met een ouder/verzorger naar de wedstrijd? Dan is de prijs €249,-.

* De kosten voor een extra persoon bedragen €79,-. U kunt deze aanmelden via het inschrijfformulier.

Wil jij dit niet missen? Meld je dan nu aan via de aanmeldknop hieronder.

Dit zeggen anderen over de Schalke 04 voetbaldagen...

 • Cathy Buters
  Super Leuk, en leerzaam!!! Trainers en leiders onwijs betrokken bij de kinderen. Wat een geduld met bijna 70 kinderen!! 3 dagen stralende snoetjes bij VV Zaanlandia Zaandam!!
  Cathy Buters
  Schalke auf Tournee Nederland
 • Hilda Vaartjes - Nijman
  Onze dochter heeft het super naar haar zin gehad. En veel geleerd. Bedankt..
  Hilda Vaartjes - Nijman
  Schalke auf Tournee Nederland
 • Mounir Ben Ali
  Top voetbal stage, top trainers en zeker top training en sfeer echt top...
  Mounir Ben Ali
  Schalke auf Tournee België

Wij komen ook bij jou in de buurt!

Schalke 04 komt tijdens de herfstvakantie met haar voetbaldagen door heel Nederland.
Er is altijd een voetbalkamp bij jou in de buurt!

Aanmelden